vrijdag, mei 14, 2010

Zeldzame filevrije vrijdagochtend

AMSTERDAM - Het hemelvaartweekeinde heeft gezorgd voor een volledig filevrije vrijdagochtend. Er stond nul kilometer file.
Dat zegt een woordvoerder van de ANWB. Een filevrije dag komt een paar keer per jaar voor, vrijwel uitsluitend rond feestdagen.
"Iedereen slaapt uit, lijkt het", aldus de ANWB-zegsman. "Mogelijk wordt het rond het middaguur nog iets drukker als mensen er met het mooie weer op uit gaan, maar een echte spits krijgen we vandaag niet meer."
Kenmerkend van een filevrije dag is dat er zo weinig verkeer op de weg is dat de reguliere knelpunten niet vastlopen en dat er weinig ongelukken gebeuren. "En de ongelukken die wel plaatsvinden leiden ook niet tot file, omdat er zo weinig verkeer is."
Een 'vaste' filevrije spits is er op nieuwjaarsochtend. "Ook vrije dagen tussen feestdagen, zoals rond Kerst of nu bij Hemelvaartsdag zorgen voor filevrije dagen.
(Bron)

Later stond er in beide richtingen 3 kilometer bij de Efteling, die speciaal een uur langer open blijft en mensen opriep wat later te komen.

Geen opmerkingen: