dinsdag, juni 29, 2010

FIFA wil praten over videobewijs

JOHANNESBURG - De wereldvoetbalbond FIFA is toch bereid om te praten over het mogelijke gebruik van technische hulpmiddelen bij voetbalwedstrijden.
Dat liet voorzitter Joseph Blatter dinsdag weten in Johannesburg bij het WK voetbal.
Hij verklaarde alleen een discussie te willen voeren over de invoering van camera's op de doellijn.
Afgelopen weekeinde laaide de discussie over de invoering van bijvoorbeeld videobewijs op nadat een glaszuiver doelpunt van de Engelsman Frank Lampard in de achtste finale van het WK tegen Duitsland niet werd waargenomen door de arbitrage. De bal was de doellijn echter ruimschoots gepasseerd en daarmee zou Engeland op 2-2 zijn gekomen.
Volgens Blatter wordt het thema op de agenda gezet voor de FIFA-vergadering van 21 en 22 juli in Cardiff. De boodschap van Blatter is in tegenspraak met wat de FIFA zondag nog geen uur na de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland verklaarde.
De bond liet in een officiële verklaring weten volledig achter de beslissing van de spelregelcommissie IFAB te staan, die in maart bepaalde dat er geen experimenten met videobewijs of ballen met chips komen. Blatter liet eerder al eens weten dat ''voetbal een menselijk element moet houden''.
De 74-jarige Zwitser kwam daar dinsdag echter op terug. ''Het zou na de ervaringen tot nu toe op het WK gek zijn om daar niet over na te denken'', verklaarde Blatter.
''We moeten opnieuw discussiëren over dit thema. Maar we gaan alleen praten over camera's op de doellijn. Bij de wedstrijd van Engeland was er discussie of de bal wel of niet in het doel was. Moeten we teams dan de mogelijkheid gaan geven om één of twee keer per wedstrijd een herhaling aan te vragen? Voor een situatie zoals in de wedstrijd van Mexico heb je echter geen technologie nodig.''
Blatter doelde op de foutieve beslissing van scheidsrechter Roberto Rosetti zondag in de achtste finale tussen Argentinië en Mexico. Op advies van zijn grensrechter keurde Rosetti een doelpunt van Carlos Tevez goed, terwijl de Argentijn duidelijk in buitenspelpositie stond. De Zwitser heeft inmiddels excuses aangeboden voor de scheidsrechterlijke dwalingen op het WK.
Het onderwerp wordt volgende maand besproken met de IFAB, de spelregelcommissie die bestaat uit afgevaardigden van de voetbalbonden van Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en de FIFA.
(Bron)

Je moet wat als je bijnaam inmiddels Mafifa luidt en als je PR-man zich zo blameert op een persconferentie.

Geen opmerkingen: