vrijdag, juli 02, 2010

Nachtwerk voor bestrijders heidebrand

EINDHOVEN - De tweehonderd brandweerlieden die op de Strabrechtse Heide bij Geldrop en Heeze de natuurbrand bestrijden, zullen nog de hele nacht bezig zijn met blussen.
Het vuur breidt zich uit in de richting van Leenderheide. De rijksweg A67 blijft nog tot zeker zaterdagochtend in beide richtingen gesloten.
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven liet op een persconferentie weten dat de weersverwachting ongunstig is voor het bestrijden van de brand. De nacht wordt broeierig en droog, aldus de burgemeester. De bluswerkzaamheden verlopen daarom moeizaam.
Wegens een dreigend tekort aan bluswater moet de brandweer water uit een kanaal bij Helmond pompen om de heidebrand te bestrijden. Over de A67, loopt een 7 kilometer lange pijp die bluswater aanvoert.
Een aantal huizen, boerderijen, een manege en de groepsaccommodatie De Blauwe Kei die in de buurt staan, zijn wegens de brand ontruimd.
De heidebrand heeft minstens 150 hectare natuurgebied verwoest. De brandweer heeft hulp gekregen van de luchtmacht die een helikopter heeft ingezet om bluswater over het vuur uit te storten.
Het vuur, dat rond 16.00 uur uitbrak, gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling die van verre te zien is.
(Bron)

Geen opmerkingen: