zondag, januari 30, 2011

Tien doden bij treinongeval in Duitsland

In het oosten van Duitsland zijn 10 mensen om het leven gekomen bij een zwaar treinongeval. Een goederentrein en een passagierstrein reden op elkaar in. Het ongeval is mogelijk veroorzaakt door een machinist die het stopsein heeft genegeerd. Dat laat de minister-president van de deelstaat Saksen-Anhalt verstaan.
Het ongeval gebeurde nabij de gemeente Hordorf, in de deelstaat Saksen-Anhalt, op zo'n 200 kilometer van de Duitse hoofdstad Berlijn. Op een plaats waar maar één spoor is, botste een goederentrein frontaal op een passagierstrein.
Op de passagierstrein waren zo'n 45 mensen aan boord. Minstens 10 mensen kwamen om het leven. Een 30-tal mensen raakten gewond, onder wie enkelen er erg aan toe zijn. Er wordt dan ook gevreesd dat de dodentol nog zou kunnen stijgen.
Ongeveer 200 politieagenten en reddingswerkers kwamen ter plaatse. De reddingsoperatie werd gehinderd door een dichte mist op de plaats van het ongeval. Daardoor konden er geen helikopters landen.
Het treinongeval is mogelijk veroorzaakt door een machinist die het stopsein heeft genegeerd. Volgens de Duitse onderminister van Binnenlandse Zaken Ruediger Erben, die ter plaatse kwam, reden de treinen vermoedelijk met een zeer hoge snelheid frontaal op elkaar in.
(Bron)

Geen opmerkingen: