woensdag, november 27, 2002

Het probleem dient zich weer aan: wat geef je iemand die alleen maar nodig heeft wat ie nodig heeft? Vraag mij wat ik hebben wil voor sint, en ik noem zo een hele lijst dingen op. Niet dat ik die allemaal hebben wil, maar het zijn dingen waar ik denk blij van te worden als ik ze krijg.
Vriendje niet, die wil alleen iets wat bruikbaar is. En omdat ie dingen die nodig, nuttig of handig zijn, gelijk koopt, is er niets meer te geven dat ie nodig heeft.
Zo geven wij elkaar bij feestelijke gelegenheden dingen verkeerd om: hij krijgt iets wat niet nuttig is maar wel leuk en wat ie zelf nooit gekocht zou hebben en eigenlijk alleen maar in de weg staat; ik krijg iets wat nuttig is wat ik toch wel gekocht zou hebben en alleen voelt als cadeautje omdat ik het gehad heb. Want waar een geschenk voor hem nut moet hebben, moet het voor mij iets luxe zijn - niet luxe als in duur of groot of veel, maar als in 'extra'. Vriendje is wèl gespecialiseerd in schitterende felicitatiekaarten, die dus allemaal uitgestald staan hier. Eén van mijn favorieten is een kaart met ballonnen en de tekst 'Happy birthday!', waarbij 'Happy' zorgvuldig is geretoucheerd, zodat er nu 'Hippo birthday' staat :-))
Hij weet wel wat, hij wil een digitale camera. Wat ie dan weer te duur vindt om te vragen, èn zelf uit wil zoeken. Een tasje dan - maar dat is niet handig zolang je niet weet wat voor ding er in moet. Een tegoedbon is ook geen goede oplossing: hij heeft nog geen idee waar ie 'm wil kopen.
Zucht. Het is mooi, zo'n man die eigenlijk volkomen tevreden is. Maar wel lastig met sinterklaas en verjaardagen ;-)

Geen opmerkingen: