maandag, maart 10, 2003

Terroristen bedreigen Nieuw-Zeeland

WELLINGTON - Terroristen hebben gedreigd de watervoorraden van Nieuw-Zeeland te vergiftigen met cyanide. Dat heeft de politie gemeld. Het dagblad New Zealand Herald ontving vorige week een brief waarin het dreigement werd geuit.
Eind vorige maand hebben Amerikaanse, Britse en Australische diplomaten in Wellington ook dreigbrieven gekregen. Daarin worden ze gewaarschuwd voor aanslagen als hun land Irak aanvalt. Een pro-islamitische groepering die zich 11 September noemt beweert de brieven te hebben gestuurd.
De groepering zegt te beschikken over 25 kilo cyanide om te gebruiken tegen "de grote satan Amerika'' en zijn aanhangers. Volgens de politie bevatte de brief aan een Britse diplomaat kristallen van cyanide. Behalve met de vergiftiging wordt daarin ook gedreigd met een aanslag met gifgas op een bioscoop.
Verder dreigt de afzender met terroristische acties in Auckland en in de hoofdstad Wellington. Die zouden op 28 maart om twaalf uur 's middags worden gepleegd als Irak wordt aangevallen. De brief aan de New Zealand Herald is mogelijk door dezelfde persoon of groep geschreven.
(Bron)

Het klinkt als het werk van een gek, maar ook een gek kan rare dingen doen.
Terwijl NZ allerwegen gezien wordt als het veiligste land op aarde: er gebeurt zelden wat 'groots' (tenzij Frankrijk meent even orde op zaken te moeten stellen), het ligt ver weg van zo ongeveer alles, het is ene klein land.
Tis wel de bedoeling dat het er rustig blijft, want over x tijd wil ik er graag een tijdje heen. Nog afgezien van het feit dat ik geen land oorlog of bloederige acties gun.

Geen opmerkingen: