woensdag, maart 19, 2003

TT 160 Kort nieuws over de Irak-crisis

ANKARA Iraakse oppositiegroeperingen hebben in Turkije besloten om hun strijdgroepen onder Amerikaans commando te plaatsen. Het gaat vooral om Koerden in Noord-Irak.

WASHINGTON De VS heeft Iraakse troepen in Zuid-Irak in pamfletten opgeroepen zich meteen na het begin van de oorlog over te geven. Boven het gebied werden 1,4 miljoen pamfletten uitgestrooid.

DEN HAAG Buitenlandse Zaken heeft twee telefoonlijnen geopend waar burgers en instanties terechtkunnen met vragen over de situatie in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld over reizen. Vanuit ons land kan gebeld worden met 0800-9192, vanuit het buitenland met 070-3487600.

ROTTERDAM Het Calamiteitenfonds Reizen wordt overspoeld met telefoontjes over het afzeggen van reizen. Het fonds, dat alleen adviezen geeft, roept mensen op contact op te nemen met het reisbureau.

DEN HAAG Twee Nederlandse officieren die op een Brits vliegdekschip in de Golfregio verbleven, zijn vandaag van boord gehaald. Dat is een gevolg van het besluit van de regering om een oorlog in Irak niet militair te steunen.

HILVERSUM Vredesvlag.nl roept Nederland op te laten zien dat het voor de vrede is. Op www.vredesvlag.nl kan men vanaf donderdag een anti-oorlogsbiljet printen om voor het raam te hangen.

Geen opmerkingen: