woensdag, september 17, 2003

Zoek de verschillen:
Je meldt je aan bij uitzendbureau Trend, en bij Start.

Bij Trend zit een dame die je eerst uitgebreid vertelt dat het slecht gaat, dat ze deze week maar twee nieuwe vacatures hebben binnengekregen, dat ze vast niks voor je hebben en ja, dat je wel reageerde op wat er op de site stond, maar dat die site niet actueel is. En als je zelf zegt dat je jezelf niet zo een twee drie representatief genoeg vindt voor een receptiebaan bij een chique advocatenkantoor, worden er wat suggesties gedaan - schaf een nieuwe garderobe aan en (onuitgesproken maar o zo duidelijk) zeik niet. Zoeken in de computer doen ze niet, want er is toch niks. Don't call us, we'll call you. Je hoort er niks meer van.

Bij Start wordt er gevraagd wat je graag zou willen, wat voor bedrijf of sector je ligt, en wordt de landelijke database doorgespeurd. Receptiewerk zou best kunnen, zolang je jezelf maar op je gemak voelt in de kleding die erbij hoort. Er worden drie anderssoortige functies gevonden die veel op elkaar lijken, bij hetzelfde bedrijf maar alledrie anders omschreven, dus de intercedente pakt de telefoon en gaat uitzoeken wat het verschil precies is. Het gaat om twee verschillende locaties, een flinke eind weg, maar toch. Ze zal het verder uitzoeken en dan belt ze je.
De volgende dag belt ze op, met een andere functie, weliswaar part-time, maar veel dichterbij. En ze vertelt erbij hoe andere uitzendkrachten het werk en de sfeer er ervaren hebben.

Ik vind het verschil opvallend.

Geen opmerkingen: