donderdag, oktober 02, 2003

Korte werkonderbrekingen in bus en trein

De twee grootste FNV-bonden FNV Bondgenoten en ABVAKABO FNV roepen hun leden op om van 6 tot en met 13 oktober mee te doen aan korte werkonderbrekingen. In een pamflet leggen de vakbonden uit dat de acties tegen de kabinetsplannen ook in het belang van de reizigers zijn.
Zaterdagochtend 11 oktober rijden de hele ochtend (tot 12.00 uur) treinen noch streekbussen, als het aan FNV Bondgenoten ligt.
"Natuurlijk is het vervelend dat de bus niet rijdt, dat u de tram niet kunt pakken of dat er geen trein is. De FNV vraagt toch uw begrip en zelf uw steun voor de acties, want die zijn bedoeld om het kabinet te laten zien dat Nederland het niet eens is met het bezuinigingsbeleid’, aldus het informatiebulletin dat de vakbondsleden de reizigers zullen geven.
De acties zijn uitdrukkelijk ook gericht tegen de voorgenomen bezuinigingen op het openbaar vervoer. Lijnen worden geschrapt, dienstregelingen beperkt.
De eerste werkonderbreking is, zoals het er nu naar uitziet, op 6 oktober van 11.00 tot 14.00 uur in het stadsvervoer van Utrecht. Twee dagen later liggen in dezelfde periode de stadsdiensten in Rotterdam plat. Op 10 oktober is het menens in Amsterdam als het stadsvervoer staakt.
Behalve bij de NS en het streekvervoer zijn op 11 oktober ook in Nijmegen en Groningen werkonderbrekingen. Een dag voor het Najaarsoverleg met kabinet en werkgevers is er op 13 oktober nog een actie bij de stadsdienst van Maastricht.
(Bron)

Geen opmerkingen: