woensdag, oktober 01, 2003

Medicijnenknaak komt er waarschijnlijk niet

DEN HAAG - De medicijnenknaak van circa 1,70 euro per recept die het kabinet wil invoeren, komt er waarschijnlijk toch niet. Het CDA wil dat de maatregel niet doorgaat. Coalitiepartners VVD en D66 vinden eigenlijk dat de knaak er wel moet komen om het medicijnengebruik af te remmen. Maar als het CDA met een degelijk financieel alternatief komt, zijn ze bereid zich daar bij neer te leggen.
Financieel woordvoerder De Grave van de VVD en zijn D66-collega Bakker lieten dat dinsdag doorschemeren tijdens een pauze bij de financiële beschouwingen in de Tweede Kamer. Aan het begin van dat debat had CDA'er De Nerée voorstellen gedaan om de medicijnenknaak van tafel te krijgen. Hij denkt onder meer aan het altijd in rekening brengen van een doktersbezoek bij spoedeisende ziekenhuishulp.
De voorstellen van De Nerée lijken op steun van oppositiepartij PvdA te kunnen rekenen, waarmee ze een Kamermeerderheid zouden verwerven. Het CDA doet echter liever zaken met zijn coalitiegenoten. Ook VVD en D66 vinden het beter als het CDA niet buiten de coalitie hoeft te 'winkelen'.
Of de dekking van het CDA-voorstel voor deze twee partijen acceptabel is, hangt af van de opstelling van het kabinet. Bakker is eventueel ook bereid na te denken over alternatieven die GroenLinks en de SP hebben gedaan.
(Bron)

Geen opmerkingen: