woensdag, oktober 01, 2003

Ophef in Den Haag over reizende 'penis-show'

DEN HAAG - De fractie van de ChristenUnie in Den Haag heeft felle kritiek geuit op een theatershow waarin twee mannen kunstjes met hun geslachtsdeel vertonen. Het gaat om de show 'Puppetry of the Penis' van twee Australiërs die wereldwijd al vijf jaar volle zalen trekt.
Puppetry of the Penis reist deze maand door Nederland. In drie weken geven de artiesten 18 shows. De première in Nederland vond dinsdag plaats in het Rotterdamse Oude Luxortheater. Donderdag spelen de mannen in de Leidse Schouwburg en maandag in het Haagse Lucent Danstheater.
Simon Morley ontwikkelde het idee voor de show in 1996. Hij werkte als kind aan zijn 'penis-trucs' en werd goed omdat hij beter wilde zijn dan zijn broer. David Friend ontwikkelde zijn trucs in de badkuip.
De ChristenUnie in Den Haag noemt de show 'smakeloos'. Volgens de partij hebben mensen hun geslachtsdeel niet gekregen om kunstjes mee te vertonen. In Australië is de show een keer door plaatselijke autoriteiten verboden. Daar wil de partij niet op aansturen. Wel moet er snel een gesprek met de directie van het Lucent theater komen.
Het theater zegt in een reactie nog steeds achter de beslissing te staan om de show toe te laten: het is gewoon een voorstelling, en heeft niets met porno te maken, aldus een woordvoerder.
(Bron, met video)

"hun geslachtsdeel niet gekregen om kunstjes mee te vertonen" - sja.
Ik moet vooral erg denken aan ondeugende kleine jongetjes ;-)

Geen opmerkingen: