donderdag, november 13, 2003

Aanpak aanbieders illegale muziekbestanden nadert

HAARLEM - Het moment dat de stichting Brein begint met de aanpak van kleine aanbieders van illegale digitale muziekbestanden is "zeer nabij". Dat heeft directeur Kuik van de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (Brein) woensdag gezegd in reactie op de lancering van steeds meer legale downloaddiensten.
Twee maanden geleden vond Brein nog dat er onvoldoende volwaardige alternatieven bestonden voor muziekuitwisseldiensten als KaZaA om vervolging van de gebruikers te rechtvaardigen. In navolging van Yeahronimo.com en internetaanbieder Chello, introduceerde woensdag internetprovider Planet een legaal en betaald alternatief. Volgens Brein is het huidige aanbod ruim genoeg om de aanpak van illegale muziekuitwisselaars te verdedigen.
Directeur Kuik van Brein wenst geen exacte datum voor het begin van de handhaving te noemen. De stichting wacht niet op de Europese introductie van de succesvolle downloaddienst iTunes van Apple die volgend jaar volgt.
Aanbieders van illegale muziekbestanden via uitwisseldiensten ontvangen eerst een waarschuwing. Over de sancties die volgen als de waarschuwing niet helpt, is nog niets bekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: