vrijdag, november 14, 2003

Vijf procent Antillianen in bijstand fraudeert

DEN HAAG - Vijf procent van de Antillianen en Arubanen in Nederland met een bijstandsuitkering krijgt die ten onrechte, omdat ze een woning hebben op de Antillen of Aruba.
Dat blijkt uit een onderzoek in Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Den Helder, dat staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het had betrekking op 294 Antillianen en Arubanen.
Naast bijstand ontving het merendeel van hen ook nog huursubsidie. In totaal is er voor 564.000 euro aan fraude geconstateerd.
Mensen hebben geen recht op een bijstandsuitkering of huursubsidie als ze een eigen vermogen hebben, zoals een huis in het buitenland. Ze moeten dat dan eerst 'opeten'. Rutte is van plan in de toekomst structureel onderzoek te laten doen naar huizenbezit op de Antillen en Aruba.
(Bron)

Vijf procent, dan zijn ze inderdaad nog niet zo geïntegreerd. Hoeveel procent van De Nederlanders fraudeert? En: hoeveel procent fraudeert met de belastingaangifte? Zijn er al integratiecursussen 'creatief boekhouden'?

Geen opmerkingen: