donderdag, april 08, 2004

Gedetineerde in VS rukt oog uit

AMSTERDAM - Een gedetineerde die zijn zoontje, echtgenote en stiefdochtertje vermoordde en het hart uitsneed, heeft vorige week een van zijn ogen uitgetrokken op grond van een bijbelcitaat. Dat hebben de gevangenisautoriteiten dinsdag gemeld.
Andre Thomas zat vrijdag in zijn cel toen hij met zijn handen een van zijn ogen uit zijn kas rukte. De 21-jarige Thomas citeerde daarbij een vers uit het evangelie van Marcus (9:47): "En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter, dat gij met een oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat gij met twee ogen in de hel geworpen wordt."
Thomas werd naar een ziekenhuis gebracht maar zijn oog, dat in ijs bewaard was, kon niet meer opnieuw vastgemaakt worden. Hij zit inmiddels weer in de gevangenis, in een dwangbuis. Thomas zou op 26 maart zijn 4-jarig zoontje, zijn 20-jarige echtgenote die hem had verlaten en haar 1-jarig dochtertje vermoord hebben. De harten van de slachtoffers waren weggesneden. Twee ervan werden in het huis van Thomas gevonden. Hij gaf zichzelf aan bij de politie.
(Bron)

Zo zie je, als je maar gek genoeg bent kun je alles wel als 'rechtvaardiging' aanvoeren.

Geen opmerkingen: