donderdag, april 15, 2004

“Gewoon” meisje bijna Russische miss

De verkiezing van de Russische Miss Universe dit jaar dreigde helemaal in het honderd te lopen door de onverwachtse kandidatuur van een “gewoon” meisje van 15.
Alyona Pisklova kreeg dubbel zoveel stemmen als de andere kandidaten toen haar foto door een vriend op de officiële website van Miss Rusland werd gepost.
Later kwam uit dat de foto de belangstelling had gewekt van een groep antiglobalisten die in Alyona een symbool zag in hun strijd tegen de “Barbificatie” van de maatschappij.


Volgens de antiglobalisten was stemmen voor Alyona een stem tegen “onnatuurlijk uitziende schoonheden met valse emoties. Het was een stem tegen een soort schoonheid die wordt bepaald door een slanke taille en grote borstomvang. Ze riepen op om massaal te stemmen op de “gewone” Alyona.
Alyona kreeg op de eerste dag meteen 10.000 stemmen achter haar naam en nam de eerste plaats in de schoonheidspoll.
De organisatoren van de Russische Miss Universe schrokken zich een hoedje. Organisator Ivan Zassourky dacht “dat er iets fout was met de website. Hoe zouden we haar als een klassieke Russische schoonheid kunnen verkopen aan adverteerders?”
De organisatoren diskwalificeerden Alyona omdat ze te jong was om deel te nemen aan de schoonheidswedstrijd. De organisatoren gaven haar wel een hondje en een stereoketen als troostprijs.
(Bron)

Geen opmerkingen: