woensdag, april 14, 2004

Maastricht wil schade op kampbewoners verhalen

MAASTRICHT - De gemeente Maastricht gaat de schade die bewoners van woonwagenkamp Vinkenslag woensdag bij hun actie op de A2 hebben aangericht op de actievoerders verhalen. Dat heeft burgemeester Leers aangekondigd.
"We beginnen een civiele procedure tegen de mensen die de schade hebben veroorzaakt. Het gaat in elk geval om kosten gemaakt bij het opruimen van huisvuil en olie die ze op het wegdek hebben achtergelaten", aldus Leers.
Ook alle economische schade die gestrande automobilisten en vrachtwagenchauffeurs opliepen, kan volgens Leers op de bewoners worden verhaald. Hij deed een oproep aan alle weggebruikers die door de actie in de file belandden zich aan te sluiten bij de civiele procedure van de gemeente. "We moeten nu duidelijk maken dat dit soort acties niet ongestraft kan", aldus Leers.
(Bron)

Mensen die boos zijn omdat ze politiecontroles krijgen na grootschalige wietteelt, uitkeringsfraude en belastingfraude, en die zeggen dat ze het door die controles net zo slecht hebben als joden in de concentratiekampen, kun je wat mij betreft niet hard genoeg aanpakken.

Geen opmerkingen: