woensdag, mei 26, 2004

Hoogbejaard echtpaar zwerft ruim een dag rond

ARNHEM/DIDAM - Een hoogbejaard echtpaar uit Didam heeft in hun auto ruim een dag door de regio Arnhem gezworven. Een wijkagent op de fiets maakte dinsdagmiddag in het centrum van Arnhem een einde aan de zwerftocht van de man en de vrouw, beiden 82 jaar oud.
Het paar, dat verschijnselen van dementie heeft, maakte nog geregeld korte tochtjes door de omgeving. Maandag rond het middaguur stapten zij in de auto voor een ritje, maar verdwenen daarna spoorloos. Dinsdag alarmeerde de familie de politie, die een opsporingsbericht uitzond.
Een fietsende agent zag een auto in het centrum van Arnhem uiterst langzaam rijden. Daarna keerde de bestuurder op een zeer gevaarlijke plek en reed het fietspad op. De agent herkende het kenteken van de auto van het vermiste echtpaar en wist hen op zijn fiets in te halen.
De hoogbejaarden hebben verklaard dat zij de nacht in de auto hebben doorgebracht. Waar zij waren geweest en waar zij uiteindelijk door de politie werden gevonden, wisten zij niet meer. De 82-jarige man heeft zijn rijbewijs ingeleverd.
(Bron)

Geen opmerkingen: