vrijdag, mei 28, 2004

Zoon topcrimineel Van Dam in Zandvoort doodgeschoten

ZANDVOORT - Gijs van Dam jr. is vrijdag overleden. Hij bezweek in het VU-ziekenhuis in Amsterdam aan de gevolgen van de aanslag eerder op de dag in Zandvoort. De politie heeft dat bekendgemaakt.
Hij werd vrijdagochtend op het Ir. G. Friedhoffplein in Zandvoort neergeschoten. Volgens de politie is Van Dam in zijn auto door een man neergeschoten. De dader is later bij een andere man ingestapt. De vluchtauto van het tweetal is vlakbij de plek van de aanslag brandend teruggevonden.
Het slachtoffer is de zoon van de vroegere hasjhandelaar Gijs van Dam sr., die al jaren een bekende is in de Amsterdamse onderwereld. Van Dam sr. zou in het verleden zaken hebben gedaan met onder anderen Sam Klepper, die in oktober 2000 werd geliquideerd.
Het is niet de eerste moordaanslag op de jonge Gijs van Dam. In december 2002 werd hij neergeschoten voor zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert. Hij overleefde de aanslag, maar raakte wel invalide.
In oktober 1985 werd Van Dam jr. ontvoerd en vastgehouden in een woning in Lelystad. De bende wilde 8 miljoen gulden losgeld van de oude Van Dam. De jongen kwam echter vrij zonder dat er iets was betaald.
Vlak na de ontvoering van zijn zoon werd senior opgepakt toen hij samen met Sam Klepper werd betrapt bij het uitladen van een busje met hasj. In de jaren zeventig en tachtig was hij een grote naam in de Amsterdamse onderwereld wat betreft de import van hasj. Van Dam sr. werd begin jaren tachtig in Frankrijk veroordeeld tot twintig jaar celstraf, maar hij kwam na een paar jaar al weer vrij.
(Bron)

Je gaat je zo langzamerhand wel afvragen hoeveel er overblijven.

Geen opmerkingen: