dinsdag, juli 06, 2004

NMa doet inval bij vier energiebedrijven

AMSTERDAM - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft dinsdag een inval gedaan in de kantoren van de energiebedrijven Nuon, Essent, Delta en Eneco. De NMa heeft een redelijk vermoeden dat de energiebedrijven de mededingingswet ovetreden, zo heeft de toezichthouder dinsdag laten weten.
Bij Essent richt het onderzoek zich op het hoofdkantoor van de energiedivisie in Den Bosch en bij Nuon op het hoofdkantoor in Amsterdam. Het is onbekend welke onderdelen van Eneco en Delta bezoek van de NMa hebben gehad.
De NMa wil niet zeggen of het onderzoek verband houdt met de liberalisering van de energiemarkt voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers per 1 juli. "Maar het is niet voor niets dat de NMa pas na 1 juli is binnengevallen," aldus woordvoerster S. Bierling. "Misstanden in die markt kunnen nu ook in ons onderzoek worden meegenomen."
De energiebedrijven hebben laten weten alle medewerking te verlenen aan de NMa. Woordvoerder J. Veenstra van Essent denkt niet dat het onderzoek zich uitsluitend toespitst op de energiedivisie. "Ik denk dat het een breder verhaal is." De energiebedrijven willen geen verdere details kwijt over het onderzoek van de mededingingsautoriteit.
(Bron)

Geen opmerkingen: