donderdag, november 25, 2004

BZN-bassist bedreigd met de dood

Jan Tuijp, de 56-jarige bassist van BZN, is per brief bedreigd met de dood. Dat heeft zijn manager Dick de Boer donderdag bevestigd. Tuijp heeft woensdagmorgen aangifte gedaan van bedreiging en belediging bij de politie in Volendam.
De dreigende woorden 'In je eigen stank zitten is niets. Verbranden in je eigen vliegtuig met die vieze vette hoer uit M'dam of door het MES' staan achterop een foto in A4 formaat van Theo van Gogh. Met M'dam wordt Monnickendam bedoeld, waar de vrouw van de muzikant vandaan komt, aldus de manager. Daarnaast is Tuijp piloot, bezit hij twee vliegtuigen en geeft hij soms vliegles. Van wie de brief afkomstig is, is niet bekend.
De manager denkt niet dat de brief, die Tuijp maandag ontving, met moslimextremisme te maken heeft, maar met een ruzie om het bestuur van de oudheidkundige vereniging Oud Volendam. "De vereniging stond onder leiding van een ondemocratisch gekozen bestuur. Een tijdje geleden is op democratische wijze een nieuw bestuur benoemd, waarin onder anderen Jan Tuijp zit. De zaak ligt voor de rechter. Die doet in december uitspraak."
De optredens van BZN voor komend weekend gaan gewoon door, aldus de manager. "Daarnaast laat Jan zich, voor zover ik weet, niet extra beveiligen."
(Bron)

Geen opmerkingen: