maandag, november 22, 2004

Rotterdam wil scholen 'opwitten'

ROTTERDAM - Rotterdam wil zwarte scholen in de stad 'opwitten' door kinderen te selecteren op basis van afkomst van de nieuwe leerling. Dat staat volgens De Telegraaf in een plan van Onderwijs-wethouder Leonard Geluk (CDA) segregatie in het basisonderwijs tegen te gaan. Het plan wordt maandag gepresenteerd.
Als het plan wordt goedgekeurd gaan scholen in Rotterdam straks alleen 'witte' leerlingen toelaten als scholen te 'zwart' zijn en blijven 'zwarte' kinderen op een wachtlijst staan. Omgekeerd zal dat ook gebeuren. Het is de bedoeling dat er zo een betere mix komt van autochtone en allochtone kinderen op basisscholen.
"Voor de ontwikkeling van kinderen is het beter dat zij op een basisschool zitten waar leerlingen van verschillende sociale lagen, afkomst en milieus samenkomen", legt Geluk uit. Rotterdam heeft zestigduizend leerlingen in het basisonderwijs. Van hen is 60 procent van allochtone afkomst.
(Bron)

"Voor de ontwikkeling van kinderen is het beter dat zij op een basisschool zitten waar leerlingen van verschillende sociale lagen, afkomst en milieus samenkomen" - dus er zijn ook selecties op milieu en sociale laag? Of is dat een schaamlapje?
Rotterdam wordt steeds onsmakelijker.

Geen opmerkingen: