vrijdag, november 05, 2004

Omgeving Amerikaanse ambassade afgezet na bommelding

DEN HAAG - De politie heeft vrijdagavond de wijde omgeving van de Amerikaanse ambassade in Den Haag afgezet in verband met een bommelding. Waar de bommelding is binnengekomen, kon de woordvoerder van de politie nog niet zeggen. De zwaarbeveiligde ambassade staat aan het Lange Voorhout.
Ook de Lange Vijverberg en enkele andere straten zijn afgezet. De politie houdt al het verkeer tegen. Drie tramlijnen (10, 16 en 17) worden omgeleid.
Volgens de woordvoerder kwam de bommelding even voor zeven uur elders binnen. Hij wil niet zeggen waar en hoe de melding binnen kwam. Ook deelt hij niks mede over de inhoud van de "bomdreiging".
Beveiligingspersoneel van de ambassade en een eenheid wapens en terreur van de politie Haaglanden doen onderzoek. Zij zoeken niet binnen in de ambassade, maar hij kan niet zeggen waar wel precies. Maar de bommelding heeft volgens hem wel degelijk betrekking tot de ambassade.
Een bluswagen van de brandweer is het terrein van de ambassade binnen gereden. Hij neemt volgens de zegsman positie in zodat de brandweer kan blussen als dat nodig is. Dit is geen standaard procedure, aldus de zegsman.
De nabijgelegen Koninklijke Schouwburg is niet ontruimd. De voorstelling gaat door. Een bijeenkomst in Theater Diligentia werd voortijdig afgebroken.
De route langs de Amerikaanse vertegenwoordiging is een belangrijke verkeersader in Den Haag.
(Bron)

Geen opmerkingen: