maandag, november 01, 2004

Vrouwelijke ICT'ers verdienen minder

AMSTERDAM - Vrouwelijke ICT'ers verdienen minder dan hun mannelijke collega's. Ze krijgen minder vaak loonsverhoging en komen ook wat betreft extraatjes er bekaaider af, aldus Ernst & Young maandag. Het adviesbureau deed onderzoek onder managers in de automatiseringsbranche.
Het afgelopen jaar kreeg 58 procent van de ondervraagde vrouwen geen loonsverhoging. Bij mannen was dit 41 procent. Ook als het gaat om een bonusuitkering of een dertiende maand staan vrouwen in de ICT-branche op achterstand: 41 procent van de mannen streek een bonusuitkering op tegen 23 procent van de vrouwen. Bij de dertiende maand was dat respectievelijk 31 procent en 13 procent.
Meer vrouwelijke (31 procent) dan mannelijke ICT'ers (14 procent) zijn op zoek naar een andere baan, zo blijkt verder uit het onderzoek. J. Verschuur van Ernst & Young meent dat "de oorzaak van deze onrust mogelijk ligt in de erkenning die vrouwen zoeken in hun professie".
(Bron)

Eigenlijk is dit geen nieuws - vrouwen krijgen minder salaris dan mannen, dat is in elke sector zo.
Ik begrijp alleen die laatste zin niet zo. 'J. Verschuur van Ernst & Young meent dat "de oorzaak van deze onrust mogelijk ligt in de erkenning die vrouwen zoeken in hun professie".' Is het verkeerd om erkenning te zoeken dan??

Geen opmerkingen: