dinsdag, december 21, 2004

'Vuurwerkverkopers bedreigen sprinklerinstallateurs'

Bedrijven die sprinklerinstallaties installeren, zijn meermalen bedreigd door vuurwerkhandelaren. Door verscherpte veiligheidsmaatregelen moeten veel van hen op stel en sprong een sprinklerinstallatie aanleggen, en dat kan niet altijd zo snel als gewenst. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.
In Nederland zijn twintig bedrijven die de installaties verkopen. Een daarvan heeft een stennis schoppende klant over de vloer gehad, andere bedrijven hebben met telefonische bedreigingen te maken. Op het internet beklaagt een ondernemer zich over de houding van vuurwerkhandelaren: "Sommigen proberen ons zelfs om te kopen."
Voorzitter Willem Heijboer van Brancheorganisatie Consumentenvuurwerk Nederland neemt het voor de handelaren op. "Een hoop installatiebedrijven zijn hun afspraken niet nagekomen. Ze hebben liever een miljoenenorder dan de klandizie van een eenvoudige vuurwerkverkoper." De vuurwerkhandelaren weten sinds maart dat ze een sprinklerinstallatie moeten hebben. Volgens Heijboer is dat veel te kort.
(Bron)

Geen opmerkingen: