woensdag, februari 02, 2005

Defensie wil onderzoek naar raketten
UTRECHT - 01/02/05 - Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap wil een onderzoek laten uitvoeren naar de relatie tussen kanker en het werken met het Hawk-rakettensysteem. Dat heeft hij dinsdagmiddag toegezegd aan Kamerlid Bert Bakker (D66).
In Belgiƫ en Duitsland zouden militairen ziek zijn geworden na het werken met Hawk-raketten. De staatssecretaris roept Nederlandse militairen op zich bij het ministerie van Defensie te melden wanneer zij met de raketten hebben gewerkt en ziek zijn geworden.
Op dit moment zijn volgens Van der Knaap negentig militairen ziek geworden na het werken met de raketten. "Er is geen reden tot ongerustheid. Wetenschappelijk is niet aangetoond dat er een relatie is", zei de staatssecretaris tijdens het wekelijkse vragenuur op dinsdagmiddag.
Van der Knaap doelt op een onderzoek dat in de jaren negentig werd uitgevoerd door TNO. Toen werd geen relatie ontdekt tussen het werken met Hawk-raketten en kanker. Wanneer het nieuwe onderzoek wordt gehouden en wie het gaat uitvoeren is nog niet duidelijk.
(Bron)

Geen opmerkingen: