donderdag, februari 10, 2005

Rechter stelt Peijnenburg in gelijk

DEN BOSCH - Peijenburg hoeft de levering van ontbijtkoek aan Albert Heijn niet te hervatten. Dat heeft de kortgedingrechter in Den Bosch donderdag bepaald. Sinds 1 januari heeft de koekfabrikant de levering van de 600-gramversie van de ontbijtkoek gestaakt, als reactie op de prijzenslag die Albert Heijn heeft ontketend.
Peijnenburg stelt dat de koek door de supermarktoorlog met fors verlies wordt verkocht. Daardoor zou zelfs het voortbestaan van de overbekende ontbijtkoek in gevaar komen.
Peijnenburg staakte begin dit jaar de levering van de koek (600 gram). De supermarktketen spande daarop een kort geding aan. Het conflict is een direct gevolg van de prijzenslag die de verschillende supermarktketens in Nederland al bijna anderhalf jaar met elkaar voeren. De prijsverlagingen zorgen er volgens
Peijnenburg voor dat de koek met fors verlies wordt verkocht. "Dat brengt de toekomst van de ontbijtkoek in gevaar", waarschuwde directeur Johan Lokhorst vorige week.
De controverse spitst zich toe op de koekvariant van 600 gram. Peijnenburg levert nog wel circa twintig andere producten aan de marktleider. De koek van 600 gram is echter een van de populairste producten onder consumenten. Albert Heijn verkoopt er ongeveer 1 miljoen per jaar. Daarom wil de supermarktketen deze zogenoemde 'hardloper' graag opnieuw opnemen in zijn kernassortiment.
(Bron)

Albert Heijn 'laat het er niet bij zitten'

DEN BOSCH - Albert Heijn is ontevreden met de gerechtelijke uitspraak dat Peijnenburg geen koek aan de supermarktketen hoeft leveren. "Wij laten het er niet bij zitten", reageerde een woordvoerder donderdag.
De supermarktketen overweegt naar de mededingingsautoriteit NMa te stappen om via die weg een herziening van het vonnis af te dwingen. Verder komt Albert Heijn met een eigen ontbijtkoek van 600 gram, die de koekvariant van Peijnenburg in de schappen moet vervangen.
(Bron)

Geen opmerkingen: