dinsdag, oktober 11, 2005

Passagiers uit trein na brand

UTRECHT - In een passagierstrein tussen Oss en Ravenstein is dinsdagochtend even na acht uur brand uitgebroken. Alle passagiers zijn direct uit de trein geƫvacueerd. Als gevolg van de brand raakte de trein defect en was er geen treinverkeer mogelijk tussen Oss en Nijmegen.
Volgens een woordvoerder van de spoorwegpolitie is een wagenstel van de stoptrein volledig uitgebrand. Spoorwegbeheerder ProRail kon dinsdag nog niets zeggen over de mogelijke oorzaak van de brand en hoeveel personen zich in de trein bevonden.
De geƫvacueerde passagiers werden tijdelijk opgevangen in een nabij gelegen schoolgebouw. De leerlingen kregen de rest van de dag vrij.
De brandweer van Oss en Berghem had de brand vrij snel onder controle, aldus een woordvoerder. Volgens hem hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer was met drie wagens uitgerukt met in totaal ongeveer twintig man bezetting.
Tijdens het bergen van de trein werden bussen ingezet tussen de stations Oss en Nijmegen. Om half drie werd het spoor weer vrijgegeven.
(Bron)

Het was sowieso een feestdag voor de trein - de treinberichten op de radio waren bijna net zo lang als het nieuws zelf.

Geen opmerkingen: