vrijdag, december 15, 2006

Ezel gewond door ontploffende 'croftybom'

DORDRECHT - Een ezel van de kinderboerderij in het Weizigtpark in Dordrecht is vrijdag gewond geraakt toen het dier een croftybom op zijn snuit kreeg. De 24-jarige ezel, luisterend naar de naam Maaike, heeft een beschadigd hoornvlies, brandwonden aan haar kop en verkeert volgens de politie in acute shock.
De politie in Dordrecht is naarstig op zoek naar de dader of daders. De kinderboerderij in het park is vrij toegankelijk. Een croftybom is een plastic fles gevuld met een mengsel waar onder meer gootsteenontstopper in zit. Na schudden explodeert de fles.
Eind oktober raakte in Gorinchem een 11-jarige jongen zwaargewond aan een oog toen een zelfgemaakte croftybom in zijn gezicht ontplofte. Twee dagen eerder raakte in dezelfde gemeente een hond gewond toen het dier snuffelde aan een fles met gootsteenontstopper die op dat moment explodeerde.
Drogisterijketen Kruidvat stuurde in oktober een bericht naar alle filialen waarin het personeel werd opgeroepen extra op te letten bij de verkoop van gootsteenontstopper aan minderjarigen.
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) attendeerde de supermarkten op verdachte aankopen van het goedje.
(Bron)

Wel heel stoer natuurlijk, een bom naar een ezel gooien. Daar mag je trots op zijn.

Geen opmerkingen: