vrijdag, maart 09, 2007

Albert Heijn twijfelt over verkoop schol en tong

ZAANDAM - Albert Heijn stopt mogelijk met de verkoop van schol en tong. De supermarktketen is hard op zoek naar alternatieven, omdat de twee vissoorten worden overbevist. "We zijn hierin al heel ver", liet een woordvoerster van de onderneming vrijdag weten.
Albert Heijn verkoopt nu al geen tong en schol meer, maar dat heeft te maken met de paartijd van de vissen. De keten is in overleg met het Wereld Natuur Fonds over de verkoop van duurzame vissoorten. Een alternatief zou de vis pangasius kunnen zijn, een meervalsoort.
De supermarktketen uit Zaandam is naar eigen zeggen de grootste verkoper van vis in Nederland. De afgelopen jaren is de visverkoop fors gegroeid, passend in de trend van Nederlanders om gezonder te eten. Vooral de consumptie van zalm is sterk toegenomen.
Met kabeljauw, waarvan het voortbestaan ook wordt bedreigd door overbevissing, heeft Albert Heijn geen problemen. De keten haalt deze vis uit IJsland. Daar wordt de vis op een duurzame wijze gevangen, aldus de woordvoerster.
Ook zijn er mogelijkheden om kabeljauw te kweken. De onderneming is in gesprek met de Noorse overheid om de haring 'duurzaam' aan te kunnen bieden.
(Bron)

1 opmerking:

Unknown zei

Gewoon helemaal geen vis meer eten, ze halen ondertussen zo ongeveer zelfs de diepzee leeg. Duurzaam, jaja.