dinsdag, maart 06, 2007

Politiebureau ontruimd wegens auto met explosief

DEN BOSCH - In een in beslaggenomen auto die sinds dinsdagochtend bij het politiebureau aan de Beverspijken in Den Bosch stond, is een "serieus" explosief aangetroffen. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) heeft het explosief ontmanteld en heeft de omgeving iets na half een vrijgegeven.
Wat voor explosief het precies is geweest, is nog onbekend.
Districtschef Peter Verschuur van de politie Brabant-Noord maakte op een persconferentie bekend dat het een flinke ontploffing had kunnen veroorzaken.
De politie heeft het voertuig in de nacht van maandag op dinsdag meegenomen uit Odiliapeel. De witte Peugeot stond geparkeerd aan de Zonnedauw in een woonwijk. Buurtbewoners zagen een verdacht persoon in en onder het voertuig en alarmeerden de politie. Die nam de melding direct serieus omdat vier weken geleden in dezelfde straat een auto om onverklaarbare reden in brand vloog.
De auto's waren van dezelfde 41-jarige vrouw. De eigenaresse lijkt alleen te wonen in de nieuwbouwwoning aan de rand van het Brabantse dorp. Buren zeggen dat ze problemen heeft met haar ex-partner. De politie sluit een aanslag niet uit. De vrouw is verhoord. Of er sprake is van relatieproblemen wilde Verschuur niet zeggen. Er is nog geen verdachte aangehouden.
Op het moment dat het voertuig werd weggetakeld, gingen politie en technische recherche nog niet uit van de mogelijkheid dat er een explosief in zat. Ieder handelen is de moeite van het evalueren waard, verklaarde Verschuur op de vraag of er gevaar is geweest tijdens het vervoer van de auto.
De auto stond sinds dinsdagochtend voor onderzoek bij het voormalige districtsbureau van de politie aan de Beverspijken in Den Bosch. Op last van het Explosieven Opruimingscommando (EOC) werd het kantoor en een nabijgelegen bedrijfspand ontruimd.
De naastgelegen snelweg A59 werd in beide richtingen afgesloten. Het gelijknamige bedrijventerrein ging dicht voor het verkeerd. De evacués werden in de buurt opgevangen.
(Bron)

Dus je denkt dat er met een auto gerommeld is, en dan sleep je 'm weg. Dan is het maar gelukkig dat dat explosief niet afging door de beweging. En logisch dat je niet even de auto controleert.

Geen opmerkingen: