vrijdag, maart 09, 2007

Onderzoek onthult ware gelaat pindakaas

DEN HAAG - In biologische pindakaas zitten meer verzadigde vetten dan in zijn industriële broertjes. Pindakaas 'met stukjes noot' blijkt vaak juist minder pinda's te bevatten dan de normale variant.
De lightversie is weliswaar minder vet, maar daar zit weer veel meer suiker in. In het Nederlandse pindakaasspectrum is niets wat het lijkt, zo bleek vrijdag uit een onderzoek dat de Consumentenbond voor de Gezondgids uitvoerde.
De bond onderwierp twintig potten aan laboratoriumonderzoek. Op basis van de hoeveelheid verzadigd vet, suiker en zout kwam Calvé Creamy als beste uit de bus.
De stukjes-nootvariant van dat merk bevatte juist minder pinda's, in tegenstelling tot de huismerken met nootjes van Albert Heijn, C1000 en Super de Boer.
Pinda's zijn overigens peulvruchten. "Het is geen misstand, het leek ons gewoon goed om al die soorten eens met elkaar te vergelijken", aldus een woordvoerder van de bond.
(Bron)

Geen opmerkingen: