donderdag, juni 14, 2007

Hoogeveense daken afgewaaid door noodweer

HOOGEVEEN - Het zware onweer dat over Nederland trekt, heeft in de Drentse plaats Hoogeveen voor grote overlast gezorgd. Volgens een woordvoerder van de politie zijn daken afgewaaid en werden ook bomen geveld door de harde wind die met het noodweer gepaard gaat. [Zou een windhoos zijn geweest.]
Het KNMI waarschuwt donderdagavond voor grote weersverschillen die op korte afstand van elkaar kunnen voorkomen. Weggebruikers moeten vooral in het midden en het noorden van het land rekening houden met zware tot zeer zware regenbuien.
Volgens de weerdienst bereikt de komende uren een nieuwe lijn met flinke regen- en onweersbuien in het zuiden en zuidwesten van het land. Daarom moet het wegverkeer rekening blijven houden met het weer.
Een gemeenteraadsvergadering in de gemeente Emmen moest donderdagavond worden afgelast omdat een groot aantal plafondplaten naar beneden kwam. Door de zware regenval hield het dak van het gemeentehuis het niet, meldden getuigen. Niemand raakte gewond.
Hevige regenval heeft donderdagavond voor grote overlast gezorgd in sommige delen van Zuid-Holland. Een woordvoerder meldde dat de brandweer al meer dan tweehonderd meldingen heeft gekregen over ondergelopen straten en kelders.
Vooral uit Leiden, Leiderdorp, Sassenheim, Voorschoten en Oegstgeest kwamen veel meldingen. "We kunnen lang niet iedereen helpen en moeten prioriteiten stellen. Op sommige plaatsen kunnen we pas over enkele uren zijn", aldus de zegsman.
Het luchtverkeer boven Nederland ondervindt veel hinder van de zware regenbuien en het onweer dat donderdagavond over het land trekt. Tegen 19.45 uur was de vertraging van veel binnenkomende vluchten op Schiphol opgelopen tot een uur. Dat maakte een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland donderdag bekend.
Het grootste probleem vormen de felle buienformaties die hoog in het luchtruim hangen en waar geen vliegtuigen doorheen kunnen. De luchtverkeersleiding verwacht dat wanneer het weer op de luchthaven zelf verslechtert, zoals voor in de loop van de avond is voorspeld, de vertragingen kunnen oplopen tot twee uur.
De woordvoerster benadrukt dat de vertragingen ook worden veroorzaakt door slecht weer elders in Europa.
(Bron)

Geen opmerkingen: