maandag, juli 30, 2007

Internet maakt leven gemakkelijk, maar ongezellig

AMSTERDAM - Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat internet het leven gemakkelijker heeft gemaakt. Wel gaat de opkomst van de digitale snelheid ten koste van de gezelligheid van offline activiteiten.
Dat constateert de Postbank uit een onderzoek dat de bank heeft laten uitvoeren onder 1185 mensen tussen 18 en 65 jaar. Van hen maakte 91 procent gebruik van internet voor het zoeken naar informatie, en ook internetbankieren (89 procent) en het nieuws volgen (80 procent) zijn online populaire bezigheden.
Sociale activiteiten zijn op internet minder in trek. Zo geeft 84 procent van de ondervraagden de voorkeur aan echte ontmoetingen boven contact op een datingsite. Respondenten zeggen zo een beter beeld van iemand te krijgen, en echte ontmoetingen 'gezelliger' te vinden.
Ook sturen de meeste ondervraagden liever ouderwetse ansichtkaarten dan e-cards, omdat dat persoonlijker zou zijn. De onderzoekers noemen het opvallend dat vooral jongeren de voorkeur geven aan een ansichtkaart.
(Bron)

Geen opmerkingen: