woensdag, augustus 01, 2007

TukTuk breidt uit naar Amsterdam

AMSTERDAM - De gemotoriseerde driewielertaxi's van TukTuk rijden vanaf vrijdag ook rond in Amsterdam. Dat maakte de onderneming woensdag bekend. De opvallende karretjes waren al te zien in het straatbeeld van Den Haag en Zandvoort.
In Amsterdam gaat de onderneming twintig TukTuks inzetten.
In Zandvoort en Den Haag is de TukTuk een succes met 15.000 klanten in twee maanden tijd. De snelle driewielers (maximumsnelheid 100 kilometer per uur) bieden een alternatief voor tram, bus, fiets of taxi.
De TukTuk Company richt zich vooral op korte ritten. De binnenstad van Amsterdam is opgeknipt in vier zones. Binnen een zone bedraagt de ritprijs 3,50 euro per persoon, 5 euro voor twee personen en 6,50 voor drie inzittenden. Bij overschrijding van een zonegrens komt er 3,50 euro bovenop de totale ritprijs.
"Geen voorrijkosten of wachttarieven, geen zorgen over een doorlopende meter of een chauffeur die omrijdt", somt de onderneming de voordelen van de uit Thailand geïmporteerde bromtaxi op.
Het bedrijf heeft plannen om na Zandvoort, Den Haag en Amsterdam verder uit te breiden. Zo krijgen Rotterdammers op termijn waarschijnlijk ook de beschikking over deze vorm van vervoer.
(Bron)

Binnenkort dus mopperende taxichauffeurs in de media, gok ik.

Geen opmerkingen: