dinsdag, juli 10, 2007

Vrouwen liegen over winkelgedrag

AMSTERDAM - Vrouwen verzwijgen massaal nieuwe kledingaankopen voor hun partner. Dat blijkt uit onderzoek van Shopgirl. Zo'n 70 procent van de vrouwen liegt binnen haar relatie wel eens over haar winkelgedrag.
Vooral nieuwe schoenen (ruim 30 procent) en shirts (12 procent) worden vaak achter in de garderobekast verstopt. Ook verzwijgen vrouwen met enige regelmaat aankopen als sieraden, jurkjes en tassen.
Volgens Shopgirl hebben vrouwen een heel scala aan smoezen om hun nieuwe aanwinsten te verantwoorden aan hun partner. Leugentjes over de prijs blijken hierbij favoriet. Meer dan de helft van de vrouwen (56 procent) zegt dat hun nieuwe aankoop erg goedkoop was. Vijftig procent zegt dat ze het artikel voor de helft van het geld gekocht hebben.
Daarnaast maken de dames (44 procent) hun partner ook vaak wijs dat nieuwe kledingstukken helemaal niet nieuw zijn.
Voor het onderzoek ondervroeg Shopgirl 1.500 vrouwen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar.
(Bron)

En kerels, het ergste is: het is jullie eigen schuld. Koopt ze iets goedkoops, dan zien jullie het niet. Dus koopt ze iets duurders, maar als ze eerlijk is over de prijs gaan jullie lopen mieren.
(Dit is geheel ongenuanceerd, ja, ik weet het.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en dat er ondanks alle feministische golven nog niks vernaderd is: baas in eigen knip? Eg nie, dan kan ik geen meisje meer zijn [pruillipje]

Hippo zei

Ah joh, wij zijn boven de 30, wij mogen alles :-)