dinsdag, juli 10, 2007

Zeven Nederlanders gewond in Uruzgan

KANDAHAR - Door een zelfmoordaanslag in Deh Rawod in het zuiden van de Afghaanse provincie Uruzgan zijn dinsdag zeven Nederlandse militairen gewond geraakt. Een van de militairen verkeert in kritieke toestand, de rest is stabiel, zo heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.
Door de aanslag zijn volgens ISAF zeker zes burgers gedood en vijftien tot twintig omstanders raakten gewond. De gewonden zijn overgebracht naar het militaire ziekenhuis op Kamp Holland in Tarin Kowt. De politiecommandant van Uruzgan en het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken repten evenwel van zeker zeventien doden en dertig gewonden.
De aanslag had plaats om 10.15 uur lokale tijd op de bazaar in Deh Rawod. Op het moment van de aanslag waren veel burgers op de bazaar. Volgens de politie hebben zeker twaalf kinderen de dood gevonden door de klap. Ook zouden er vrouwen onder de slachtoffers zijn.
Nederlandse militairen zijn ter plaatse om gewonde burgers te behandelen. Enkelen van hen zijn door militairen ondergebracht in ziekenhuizen in de omgeving.
Defensie betreurt het dat de familie van de betrokken Nederlandse militairen nog niet op de hoogte was toen het nieuws naar buiten kwam. Het ministerie werd overvallen door de internationale media die het bericht bekend maakten.
(Bron)

'Aanslagen tonen aan dat Nederlanders goed werk leveren'

DEN HAAG - De zelfmoordaanslagen op Nederlandse militairen in Afghanistan laten zien dat de Nederlanders goed werk leveren. De militairen onderhouden een goed contact met de lokale bevolking.
De Taliban zijn er daarom op gebrand de Nederlandse troepen weg te krijgen. Dat heeft de militaire vakbond VBM/NOV dinsdag gezegd.
Volgens VBM/NOV proberen de Taliban met de aanslagen de publieke opinie in Nederland te beïnvloeden. "Klaarblijkelijk willen ze ons weg hebben. Dat zie ik als een compliment. De zelfmoordaanslagen dienen geen enkel militair doel", aldus een zegsman van de bond.
(Bron)

Dus elke gewonde dan wel dode NL-militair daar is een compliment.
Beetje vreemde redenatie.

Geen opmerkingen: