donderdag, februari 07, 2008

Lange Frans lonkt naar parlement

AMSTERDAM - Rapper Lange Frans is maatschappelijk betrokken bezig. Woensdag kwam de nieuwe single Kamervragen uit van hem en Baas B. en vanaf maart gaat hij een politiek gericht programma presenteren bij tv-zender Veronica.
Dat meldde de zanger donderdag op de voorjaarspresentatie van de SBS-groep (SBS6, Net5 en Veronica). Hoe dat nieuwe liveprogramma gaat heten is nog niet duidelijk, maar wel dat burgerinitiatieven centraal staan. Frans gaat op zoek naar "zaken die leven in de Nederlandse samenleving en die kunnen leiden tot een nieuwe wet of wetswijziging", staat in het Veronica-persbericht.
Sinds 2006 kunnen Nederlandse burgers een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer laten zetten als er 40.000 handtekeningen worden gezet onder een zogenoemd burgerinitiatief. Lange Frans gaat op zoek naar kwesties die wat hem betreft in aanmerking komen voor zo'n initiatief.
"Maatschappelijke betrokkenheid en politiek klinken stoffig en saai, ik wil kwesties als wildplassen, flitspalen en pro-rookcafe's op de kaart zetten", aldus Frans.
Hijzelf ergert zich het meest aan een snelheidsboete bij een paar kilometer te hard rijden, een verbod op paddo's en het verbieden van het drinken van bier in coffeeshops. Als het aan hem ligt komt een van die zaken aan bod in de zesdelige serie. Hij hoopt ook dat er een belpanel in de show komt waar de diverse reacties binnenkomen. "Dat is lekkere 'old school-tv'. Ik weet nog wel wat 'homies' van me die ik in zo'n panel wil zien."
(Bron)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik denk dat die meneer niet helemaal weet waarom er regels zijn, waarom wildplassen niet mag, waarom er flitspalen staan en waarom je bij een paar kilometer te hard ( 3 km plus 3 km correctie is 6 km/u te hard, zo hard lopen ze in de vierdaagse dus zeg niet dat het niets is) een bon krijgt. juist ja, de overheid kent wel grenzen

Anoniem zei

De PVV zoekt nog wel charismatische figuren.