zaterdag, mei 16, 2009

Christelijke school schorst homoseksuele leraar

EMST - De School met de Bijbel in de Gelderse plaats Emst heeft een leerkracht op non-actief gesteld nadat die had meegedeeld dat hij homoseksueel is.
Het bestuur van de christelijke basisschool vindt dat de geaardheid van de docent op gespannen voet staat met de grondslag en doelstellingen van de school en dat zijn dienstverband daarom niet kan worden voortgezet.
Dat staat in een brief van het schoolbestuur aan de ouders van de leerlingen die Omroep Gelderland vrijdag heeft gepubliceerd. Een woordvoerder van de school bevestigde dat de leerkracht momenteel niet werkt, maar benadrukte dat van ontslag geen sprake is.
De school praat met de docent over een mogelijke oplossing, aldus de zegsman. Verder wilde hij niet op de kwestie ingaan.
Onderwijsminister Ronald Plasterk zei vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad dat discriminatie niet mag, maar dat hij over dit specifieke geval niets kon zeggen. Hij kent de achtergrond niet.
De kwestie zou eventueel aanleiding kunnen zijn om naar de rechter of de Commissie Gelijke Behandeling te stappen, zei hij.
Homoseksuele leraren in het bijzonder onderwijs zijn op dit moment een veelbesproken onderwerp. Donderdag nog stelde de SGP dat Plasterk de onderwijsvrijheid tot een 'farce' maakt.
De partij reageerde op de 'homobrief' die de minister onlangs naar de scholen stuurde. ''Plasterk vindt dat de grondslag van een christelijke school geen consequenties mag hebben bij het benoemen van homoseksueel samenlevende docenten en ander personeel.
Zo maakt hij van de vrijheid van onderwijs een farce. Plasterk verbiedt christenen om hun grondslag zó serieus te nemen, dat ze er naar handelen'', klaagde de Tweede-Kamerfractie.
(Bron)

Als het om een islamitische school was gegaan, was het land te klein geweest.

2 opmerkingen:

Eline zei

ik denk dat ik het bestuur van die school geen hand mag geven als ik ze ooit mocht ontmoeten.

Voor Jezus was iedereen gelijk, ongeacht afkomst of daden, die pagina is zeker uit hun bijbel "verdwenen"

Hippo zei

Ja, net zoals de Koran een gewelddadig boek is en de Bijbel niet ;p