maandag, mei 11, 2009

Meisje wil Duitse school in brand steken

SANKT AUGUSTIN - Een 16-jarig meisje is maandagochtend gemaskerd en gewapend met enkele messen een gymnasium in de Duitse plaats St. Augustin bij Bonn binnengedrongen. Ze was van plan de school in brand te steken.
Een leerlinge die dit wilde verhinderen werd door haar in een hand gestoken. Het persbureau AP heeft dit in kringen van de politie vernomen.
Een politiemacht ontruimde het Albert Einstein Gymnasium nadat groot alarm was geslagen. Alle achthonderd leerlingen werden in veiligheid gebracht.
Bij het uitkammen van de school trof de politie een rugtas met enkele flessen brandbare vloeistof en een gaspistool aan, maar het 16-jarige meisje, een leerlinge van de school, bleef onvindbaar.
De scholiere die in haar hand werd gestoken is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Verder raakte niemand gewond.
De geƫvacueerde kinderen werden in de gymzaal verzameld, waar ze later door hun ouders konden worden afgehaald.
In maart doodde een 17-jarige jongen op zijn voormalige school in Winnenden in Zuid-Duitsland negen leerlingen en drie leerkrachten. Op zijn vlucht schoot hij ook drie voorbijgangers dood alvorens de hand aan zichzelf te slaan.
(Bron)

Slechte vorm van emancipatie. En die meid die haar tegenhield mag wel zeer uitbundig in de watten gelegd worden.

Geen opmerkingen: