maandag, juni 08, 2009

Explosieve stijging kosten huisdieren

AMSTERDAM - De kosten voor huisdieren rijzen de pan uit. Sinds 2006 stegen de prijzen van huisdieren en kosten voor huisdierverzorging twee keer zo snel als de inflatie.
De kosten voor dierenartsen stegen zelfs drie keer zo snel. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Dierenartsen en andere medische uitgaven werden tussen 2006 en mei 2009 achttien procent duurder.
De inflatie steeg in die periode met 6,1 procent. Dieren zelf en voeding, verzorging en behuizing werden 13,3 procent duurder.
Volgens het CBS heeft iets meer dan de helft van de huishoudens in Nederland één of meer huisdieren. Naar schatting gaat het om zo'n dertig miljoen dieren die jaarlijks 1,1 miljard euro kosten.
(Bron)

Net weer anti-vlooienspul gekocht dat ook tegen teken zou moeten werken. 20,95 voor een doosje met drie pipetten, 1 pipet per kat per maand. Dat tickt ;-) wel aan. Maar ik zie de dame en heer weer wat meer krabben, en ik wil niet dat ze onder komen te zitten (waarbij Tijger zich dan weer machteloos half kaal likt van de jeuk) en die jeugdherinneringen van vroeger dat je na vakantie het huis inliep en dan besprongen werd door uitgekomen vlooien die al drie weken op een droogje stonden en dus maar genoegen namen met een mens: nee, dank je.

1 opmerking:

Chipo zei

Dierenartsen zijn zwaar gecommercialiseerd, dat gaat nergens meer over. Een consult kost inmiddels meer in euro's dan het ooit in guldens was. Iedere controle, al kom ik dezelfde of de vlgende dag is een half consult.
Ga zo maar door, het is niet grappig meer. En dan zelf maar zielig lopen doen, met 7 oto's in de schuur.