maandag, juli 27, 2009

CU: spuugverbod Gouda

De ChristenUnie en de VVD in Gouda willen spugen op straat gaan verbieden. Dat verbod zou moeten worden geregeld in een algemeen plaatselijke verordening. Burgers moeten er op gewezen worden met speciale verbodsbordjes.
Volgens de politieke partijen gaat het om een serieus probleem. ChristenUnie-raadslid Theo Krins noemt het asociaal om op straat te spugen en zegt dat het een soort houding van jongeren is geworden. "Een spuugverbod in het centrum van de stad klinkt misschien drastisch, maar het is een heel duidelijk signaal. Door een boete uit te delen kunnen we in ieder geval een daad stellen", aldus het raadslid.
Volgens Krins loopt het de spuigaten uit met jongeren die op straat, of zelfs op andere mensen, spugen. "Ik werd er ook al op geattendeerd door andere mensen en het begint hinderlijke vormen aan te nemen", zegt het raadslid. "Het is tijd dat er paal en perk aan wordt gesteld."
De politicus denkt een primeur in Nederland te hebben, mocht zijn voorstel er door komen. Internationaal is China een voorbeeld op het gebied van spuugverboden. "Daar is het probleem ook aangepakt, alleen wel op een erg drastische manier. Daar ben ik geen voorstander van", zegt Krins.
(Bron)

Ik ben helemaal voor. Dat gore gerochel overal, ik word er acuut misselijk van :-(

Geen opmerkingen: