zaterdag, augustus 01, 2009

Tupperware weer populair in VS door crisis

NEW YORK - Met dank aan de economische malaise zijn Tupperware-party's weer helemaal terug in de VS.
Tijdens de ergste recessie sinds de grote depressie van de jaren dertig proberen vrouwen op alle mogelijke manieren wat extra geld te verdienen.
Het geven van Tupperware-party's is een van die manieren. Doordat vrouwen hun eigen tijd kunnen indelen in deze tak van sport, is het werk ook geschikt voor vrouwen die al een baan hebben of die kinderen hebben.
Het bedrijf dat de plastic bakjes maakt, profiteert hier ook van. De laatste kwartaalwinst was boven verwachting en het legendarische merk heeft 4 procent meer werknemers in dienst genomen in het afgelopen kwartaal.
In de jaren vijftig was de populariteit van Tupperware ongekend groot. Veel vrouwen zochten na de oorlog werk om hun onafhankelijkheid te tonen.
Nu krijgen de party's door de recessie weer een volgend leven. Door de recessie blijven mensen vaker thuis, precies de juiste locatie voor deze feestjes.
Ook de Avon-dame, die de oudere generatie zeker nog wat zegt, belt weer aan de voordeur met een koffertje vol cosmetica. Dit bedrijf haalde het afgelopen kwartaal 11 procent meer verkoopdames in huis. Wereldwijd lopen er nu bijna zes miljoen Avon-dames rond.
Zowel Tupperware als Avon is beursgenoteerd, de koersen van beide aandelen zitten in de lift.
(Bron)

Ik kan me zowel Tupperware- als Avon-middagjes herinneren waar mijn moeder heen ging. Steevast kwam ze dan mopperend terug dat het allemaal veel te duur was. Tupperware was wel handig trouwens.

2 opmerkingen:

Chipo zei

In mijn herinnering had Avon een andere naam voordat het Avon werd maar ik kan daar niks over vinden. Jij enig idee?

Hippo zei

Ik ken het alleen als Avon.
http://collectibles.about.com/od/morecollectiblecategories/p/avoncollectible.htm
meldt:
"Over 120 years old, the company was founded in 1886 in New York City as the California Perfume Company. It didn't take long for "CPC" to reach 10,000 representatives in 1906. That same year, 1906, was when the first color brochure was distributed.
In 1928 the company boasted 25,000 representatives and introduced the first products under the name of Avon. In 1937 the company's name officially changed to Avon Products, Inc."