woensdag, februari 24, 2010

'Van Rompuy heeft charisma van een dweil'

BRUSSEL - EU-president Herman Van Rompuy heeft woensdag bij zijn eerste optreden in het Europees Parlement harde kritiek gekregen van de Britse Europarlementariër Nigel Farage.
''U hebt het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende'', beet Farage Van Rompuy toe.
Farage, die lid is van de eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Democratie (waartoe ook de SGP behoort), noemde Van Rompuy ''de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de nationale staten. Misschien is dat omdat u uit België komt, wat niet eens een echt land is.''
De Brit werd terechtgewezen door parlementsvoorzitter Jerzy Buzek. Die betitelde de persoonlijke beledigingen aan het adres van Van Rompuy als ''ontoelaatbaar''.
De EU-president praatte het Europarlement woensdag bij over de informele EU-top van twee weken terug, die vooral in het teken stond van de financiële crisis in Griekenland.
Eigenlijk hoeft hij dat alleen te doen na formele toppen, maar de Belg wilde duidelijk maken dat hij prijs stelt op een goede samenwerking met het Europees Parlement.
(Bron)

Je snapt niet wat een club die strijdt voor terugtrekking van de UK uit de EU in het Europees parlement doet. Maar dat Farage lomp doet, is niets nieuws.

Geen opmerkingen: