vrijdag, februari 26, 2010

Verhuisgeld bij sloop of opknappen huurwoning

DEN HAAG - Als huurders moeten verhuizen omdat hun woning wordt gesloopt of gerenoveerd, moeten verhuurders hun een bijdrage geven in de verhuis- en inrichtingskosten.
Voorheen waren alleen woningcorporaties daartoe verplicht, maar vanaf zaterdag moeten alle verhuurders zo'n bijdrage ophoesten. Dat meldde het ministerie van VROM vrijdag.
Voor woningen, woonwagens en standplaatsen is de bijdrage van de verhuurder minimaal 5264 euro. Vanaf 1 maart wordt deze bijdrage verhoogd naar 5327 euro.
De regeling geldt zowel voor verhuizingen waarbij de bewoners tijdelijk uit hun huis moeten als voor definitieve verhuizingen waarbij de huurovereenkomst wordt beƫindigd.
(Bron)

Hier in Utrecht verhuist uiteindelijk 17% van de mensen weer terug naar hun oude wijk. Mogelijke redenen: de terugverhuispremie is ruim 1000 euro - niet riant als je een compleet nieuw huis moet inrichten (verven, behangen, vloeren). En vaak duurt het ook zo lang voor ze terug kunnen dat mensen ervoor kiezen in de nieuwe wijk te blijven, waar de kinderen inmiddels aan de nieuwe school gewend zijn en nieuwe vriendjes hebben.

Geen opmerkingen: