donderdag, augustus 12, 2010

‘Erwtenplant ontkiemt in long van Amerikaan’

AMSTERDAM - Een man uit de Amerikaanse staat Massachussets vreesde voor een longtumor, maar artsen hebben ontdekt dat er een erwtenplant in zijn long is ontkiemd.
Ron Sveden had al enige tijd last van fikse hoestbuien en vermoeidheid. Hij vreesde daarom voor longkanker, maar na een aantal onderzoeken in het ziekenhuis bleek er iets heel anders aan de hand. Er groeide een erwtenplantje in een van zijn longen. Dat meldt nieuwssite MSNBC.
Doktoren vermoeden dat er een erwt in de luchtpijp van de man terecht is gekomen en vervolgens is ontkiemd in zijn longen. Het warme en vochtige klimaat in de long zou er voor hebben gezorgd dat de plant een lengte van twee centimeter kon bereiken.
De erwtenplant is inmiddels verwijderd uit de long van Sveden. “Ik heb geen idee of het plantje anders verder zou zijn gegroeid, maar ik ben blij dat het nu uit mijn lichaam is”, verklaart hij.
Overigens kreeg Sveden tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis een toepasselijke maaltijd geserveerd: erwten.
(Bron)

Beter een erwt dan kanker natuurlijk, maar dan zal hij toch een erwt moeten hebben ingeademd terwijl hij aan het zaaien was of iets dergelijks. Die papperige erwten uit pot, blik en vriezer kiemen echt niet meer.

Geen opmerkingen: