maandag, december 06, 2010

Wethouder legt functie bij coffeeshop neer

LICHTENVOORDE/ALMELO - Wethouder Jos Wolterink (VVD) van de gemeente Oost Gelre heeft deze week zijn functie bij coffeeshop Jemig de Pemig Mozes Kriebel in Almelo neergelegd. Dat deed hij na overleg met zijn collega-wethouders en burgemeester Henk Heijman. Wolterink was voorzitter van de stichting Jemig de Pemig die de wietwinkel exploiteert.
Volgens Heijman is het college unaniem over het besluit. "Een bestuurder moet zich onthouden van nevenfuncties die het ambt kunnen schaden."
Dat Wolterink een dergelijke nevenfunctie had, werd in de zomer aan het college duidelijk, hoewel hij de functie bij zijn aanstelling heeft gemeld. De leden van de gemeenteraad die zijn aanstelling goedkeurden, zeggen niet op de hoogte te zijn geweest van de connectie met een coffeeshop. Jos Hoenderboom (CDA): "Anders hadden we de wenkbrauwen wel gefronst, want dit is op het randje. Misschien wel er overheen."
Wolterink is sinds 1 december geen voorzitter meer van de stichting. Voor 1 maart stopt hij als accountant van de coffeeshop. Hij zegt tijd nodig te hebben om die taak over te dragen.
(Bron)

Geen opmerkingen: