woensdag, januari 26, 2011

Circustijgers nemen de benen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie onderzoekt de ontsnapping van drie tijgers maandagochtend van circus Belly Wien. Mogelijk is de kooi open gemaakt. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.
Een tijger en drie welpen zagen kans uit hun kooi te komen en liepen rond op het afgezette circusterrein. Onder de kamelen die ook op het terrein liepen, ontstond paniek door de tijgers.
Een kameel verwondde zich ernstig aan een grote stalen pen, aldus de circusmensen. De aangetroffen sporen bevestigen dit, aldus de politie.
Het dier overleed later aan de verwondingen. Drie andere kamelen en een paard raakten eveneens gewond.
Medewerkers van de dierenambulance hebben zich met het circuspersoneel ontfermd over de gewonde dieren. Volgens de mensen van de dierenambulance zagen alle overige circusdieren er gezond uit.
Even na negen uur 's ochtends kreeg de politie de melding dat de tijgers op het circusterrein rondliepen. Het circuspersoneel greep meteen in en dreef de tijgers terug de kooi in. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren ze alweer in hun kooi.
De politie houdt er rekening mee dat de tijgerkooi met opzet is opengemaakt. De directeur van het circus doet aangifte.
Het is overigens niet voor het eerst dat Circus Belly Wien vanwege ontsnapte dieren in het nieuws komt. Eerder gingen al eens een giraffe, lama's, hangbuikzwijnen en zebra's aan de wandel.
Ook stalde het circus eerder in Friesland per abuis kamelen op bouwgrond van een lokaal industrieterrein. Daardoor konden bouwvakkers 's morgens vroeg niet aan het werk, aangezien de dieren in de weg liepen.
In oktober vorig jaar was er consternatie alom rondom Circus Belly Wien dat destijds in Pijnacker optrad.
Twee olifanten zouden in de Zuid-Hollandse plaats eveneens zijn ontsnapt. Het bleek hier echter om loos alarm te gaan. De dieren werden door de verzorgers even uitgelaten.
(Bron)

Ze mogen de kamelen wel bij mij in de tuin stallen ;-)

Geen opmerkingen: