dinsdag, januari 25, 2011

Rijdend materieel NS weer op orde

UTRECHT - De treinstellen van de Nederlandse Spoorwegen die door het winterweer van eind 2010 defect raakten, rijden weer. De NS had verwacht de hele maand januari nodig te hebben om het materieel weer op de rails te krijgen.
Die klus is eerder geklaard dan gedacht, liet een woordvoerder dinsdag weten.
Eind december maakte de NS bekend dat reizigers in de eerste maand van het nieuwe jaar rekening moesten houden met kortere en daardoor extra volle treinen.
Om die reden zette het spoorwegbedrijf het zogeheten zoutkaartje opnieuw in, waarmee passagiers tijdens daluren tegen gereduceerd tarief kunnen reizen. De 'zoutactie' blijft nog wel van kracht tot eind januari.
De nieuwe Sprinters van de NS werden door het winterse weer het hardst getroffen. Twee derde van deze moderne treinen stond stil met als mogelijke oorzaak smeltwater dat de elektronica van de Sprinters stoort.
De leverancier, het consortium Siemens-Bombardier, stuurde een team monteurs naar Nederland om de problemen te onderzoeken en op te lossen. Of Bombardier inmiddels de definitieve oorzaak heeft achterhaald, kon de NS-woordvoerder niet zeggen.
Op haar website meldt de NS: ''Wij hopen dat de winter niet opnieuw zoveel invloed krijgt op het verkeer in Nederland. Mocht het toch weer stevig gaan sneeuwen, dan heeft dat mogelijk ook invloed op onze dienstregeling.''
(Bron)

Geen opmerkingen: