dinsdag, februari 26, 2002

Nu.nl meldt dat Natuurmonumenten (om te beginnen) tien boswachters gaat uitrusten met wapenstok en pistool.
"99 procent van de bezoekers van onze natuurgebieden willen alleen maar genieten van de natuur. Maar helaas zijn er ook mensen die schade aan de natuur toebrengen of zich bezighouden met criminele activiteiten", legt Robert Moens van Natuurmonumenten uit. "Mensen dumpen asbest of hele truckladingen oude autobanden in de natuur. En met name in de grensstreek hebben we te maken met drugscriminaliteit."
Situaties waarin uiteraard de politie zou moeten optreden. Maar vanwege het personeelstekort kan de politie lang niet altijd op pad met de boswachter. "Dan zeggen wij: dan leiden wij onze mensen wel op, zodat ze in dreigende situaties een wapenstok en pistool kunnen dragen. Maar uiteraard mag de pistool alleen in heel uitzonderlijke situaties gebruikt worden."

Mja... Stel, je bent boswachter. Je dreutelt wat door het bos, en ineens zie je, laten we zeggen, een drugsdeal. In dat geval loop je dus tegen een dreigende situatie aan. Dan moet je dus eerst naar kantoor, je pistool halen. Of je loopt regelrecht tegen iets aan, en dan moet je zeggen: "Ik geloof dat dit een dreigende situatie is, ik ga even mijn pistool halen." Er natuurlijk vanuit gaande dat de criminelen netjes wachten tot je teruggekeerd bent met pistool om ze in te rekenen.
Vriendje zei al dat er wel duidelijke normen moeten komen, zodat boswachters niet iemand mogen doodschieten die wat pinksterbloemen plukt.

Geen opmerkingen: