zondag, maart 03, 2002

Nog een bizar verhaal van Nu.nl:

MIDDELBURG - Justitie heeft donderdag voor de rechtbank in Middelburg tegen de 26-jarige R. D. uit de gemeente Reimerswaal een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk geëist, wegens verkrachting van zijn broertjes. Ook wil justitie dat D. onder toezicht komt te staan van de reclassering en een psychiatrische behandeling ondergaat.
D. wordt ervan verdacht in de periode van 1993 tot en met 1995 meerdere malen zijn drie broertjes van zes, tien en elf jaar te hebben verkracht. Verder verdenkt het Openbaar Ministerie D. van het plegen en laten plegen van ontuchtige handelingen met hen.

Volgens de broertjes heeft de verdachte D. meer dan honderd keer ontucht met hen gepleegd en was er enkele tientallen keren sprake van verkrachting. Soms betaalde D. zijn broertjes. Overigens bleek uit het dossier dat hij zich ook had vergrepen aan zijn zus en nog drie andere broertjes.

Tijdens de behandeling van de zaak werd niet duidelijk waarom de man ontucht had gepleegd. De reclassering schetste het gezin als 'een ziek gezin', waar de vader een dominante rol speelde en met de bijbel in de hand zijn zoon R. regelmatig mishandelde en vernederde. Volgens deskundigen is het niet ondenkbeeldig dat D. zijn ontluikende seksualiteit binnen het gezin had gezocht.

Hoewel de moeder van het seksuele misbruik op de hoogte was, hield zij de affaire binnen het gezin. De vader op zijn beurt wilde wel aangifte doen, maar zag daar vanaf toen D. bereid bleek in totaal 20.000 gulden (9075 euro) te betalen. Op het moment dat D. aangaf zich niet langer door zijn vader te willen laten chanteren en een van zijn broertjes zelfmoordplannen had, deed de vader eind vorig jaar aangifte.

Volgens de raadsman van D., W. Schieman, was zijn cliënt slachtoffer van zijn opvoeding en is de jarenlange mishandeling plus de vaderlijke chantage al straf genoeg. Hij meende dat een voorwaardelijke vrijheidsstraf voldoende is.

Geen opmerkingen: